CU INIMA LA PĂDURE

CU INIMA LA PĂDURE

 

Francisc SCHNEIDER

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad

Facultatea de Medicină

 

Abstract

My heart in the woods” is the story of a medical treatment in a hospital situated closer to a forest. This was the time for memories of places and people. Living in a bed for recovery, gives the opportunity for thoughts and judgment in hypocritical spirit on predecessors, contemporaries and successors.

 

Nu m-am gândit niciodată că aş avea probleme cu inima. Dar la un moment dat, pe neaşteptate, timpul şi vremurile, oboseala şi dispneea m-au determinat să mă supun unui „sumar” examen, în pauza programului avut la Arad. Colegul Sorin Suciu, văzând ECG-ul, m-a obligat la nemişcare, timp în care a alertat pe colegele Corina Zorilă şi Liana Moş. Niciodată nu am rezistat feminităţii, dar când aceste fiinţe angelice au abordat o poziţie imperativ – marţială, cu un verdict clar, internare de urgenţă la Szeged, Timişoara sau Cluj, am cerut să văd şi eu electrocardiograma.

– Sunt un om norocos!  – am exclamat, reamintindu-mi cazuri similare întâlnite în cei peste douăzeci şi cinci de ani petrecuţi la Spitalul Judeţean din Timişoara. Am colaborat cu şcoala de cardiologie a regretatului profesor Ştefan Gavrilescu, cu unitatea coronariană condusă exemplar, aşa că m-am decis: Timişoara, profesorul Constantin Luca.

Citeste articolul