Istoria jurnalismului din România în date, Enciclopedie cronologică

Istoria jurnalismului din România în date, Enciclopedie cronologică, Marian Petcu (coord.), Bucureşti, editura Polirom, 2012, 1414 p.
Speranţa Sofia MILANCOVICI
Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» din Arad
m_speranta@yahoo.com

În perioada 28-30 martie 2008 era în derulare, la Castelul Macea din proximitatea Aradului, Primul Congres Naţional de Istoria Presei din România.
Evenimentul Ştiinţific, organizat prin colaborarea între ARIP (Asociaţia Română de Istoria Presei) şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, a reunit zeci de specialişti în istoria presei, jurnalişti, biblioteconomişti şi editori din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova.
În acest context, aşa cum însuşi coordonatorul volumului, Marian Petcu, notează în cuvântul înainte, s-a stabilit metodologia de colectare / redactare a informaţiilor în vederea realizării primei enciclopedii cronologice a presei din România.
După peste 4 ani de muncă a colectivului de contributori, editura Polirom oferă, în anul 2012, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, specialiştilor în domeniu şi, mai larg, oamenilor de cultură din ţară şi străinătate, bucuria unei experienţe ştiinţifice în premieră: Istoria jurnalismului din România în date. Enciclopedie cronologică.

Citeste articolul